Pulverlakkering

Vi installerte vårt første pulverlakkeringsanlegg her i Fredrikstad i slutten av 1995, for å lakkere produkter for andre bedrifter og for våre egne produkter.

Horizontal close up shot of unrecognizable man's hand in glove holding spray gun with paint, copy space

Pulverlakkering i Fredrikstad

I dag er det kun leielakkering (dvs. lakkere for andre industrierbedrifter) som går i vårt anlegg. Høsten 2012 monterte vi opp et helt ny pulverlakkeringslinje som gir et meget bra forbehandlingsresultat og finish.

Kapasitet

Vi har i dag muligheten til og ta opp enkelte produkter opp til 4,2 meters lange lengder, 1,80 meters høyde og 0,80 meters bredde. Vi har en convoyer på en ca 160 meter, og med en hastighet på 0,6 meter til 2,8 meter i minuttet.

Prosessen steg for steg
1.

Forbehandling

Forbehandlingen består av et 5 trinns vaskeanlegg hvor det begynner med SurTec 136 og 086 (fosfatering) som avfetter produktene, så går produktene igjennom 2 skylletrinn før vi påfører SurTec 609 ZetaCoat (Chrom III) som er rustbeskyttende i det 4 trinnet og avslutter forbehandlingen med skylling igjen. Med denne forbehandlingen tilfredsstiller vi korrosjonsklasse C3/4 på aluminium og klasse C4+ på stål.

 • C1 – Er ikke egnet for utendørs bruk. Er egnet til innendørs lokaler med ren atmosfære.
 • C2 – Er egnet for tørt innlandsklima med liten eller ingen grad av forurensning.
  Innendørs i u-oppvarmede lokaler der kondens kan forekomme.
 • C3 – Er egnet i by og industriatmosfære med moderat forurensning og kystklima med lite saltinnhold.
  Produksjonslokaler med høy fuktighet som næringsmiddel og bryggeri industri.
 • C4 – Er egnet i industri og kyststrøk med moderat saltinnhold, kjemiske-bedrifter og skipsverft.
 • C5 – Er egnet for svært korrosive miljø med høy fuktighet og aggressiv atmosfære,
  i bygninger med nesten konstant kondensasjon og sterkt forurensende atmosfære

2.

Tørke

Tørke ovnen er på 13 m og med en temperatur på 100° C – 120°C skal gjøre produktene tørre til lakkering.

3.

Lakkering

Pulverlakken blir levert av Jotun og Teknos i ønsket farge og i polyester / epoxy form. Vi kan bruke opp til 10 stk lakkeringspistoler, hvor 6-8 stk er i bevegelse, 2-4 stk fastmontert og evt. 1 håndpistol som blir brukt manuelt.

4.

Herdeovn

Vi har en 25 meters lang ovn som har en varme opp til 215° C slik at lakken får sin herdetid.

5.

Kjøletid

Etter herde ovnen har vi en nedkjøling på ca 25 meter lengde før produktet blir plukket ned.

Hurtiganlegg

Vi har også et lite anlegg som kan lakkere små ordre med leveringstid på under en dag. Dette anlegget egner seg for produkter / prototyper som skal ha spesialfager og i et lite antall som krever rask levering.

Leveringstid

Vår sterke side er leveringstid på produkter vi skal lakkere. Det meste av det vi lakkerer blir levert i løpet av 5-7 dager etter bestilling. Vi er nøye med at leveringstiden blir holdt slik at våre kunder kan få levert sine produkter til avtalt tid.

Våtlakkering

Vår lange erfaring med våtlakkering har tillatt oss å perfeksjonere og utnytte de mest innovative våtbeleggsløsninger.

Painter using airbrush to paint wearing protective safe clothing

Våtlakkering i Fredrikstad – Østfold

Det å ha det siste innen våtlakkeringsteknologi betyr en overlegen finish og bedre korrosjonsbeskyttelse. Tillat oss å forbedre utseendet, holdbarheten, og verdien av produktet ditt.

Våtlakkering er den ideelle etterbehandlingsløsningen for plast, kompositter eller annet materiale som ikke tåler varme. Våtlakkering er også det riktige valget når man skal oppnå nøyaktig fargematch eller om glansgraden er kritisk. Det er en velprøvd metode for å beskytte og estetisk styrke, strukturer og fabrikasjoner.

Våtlakkering for din bransje

Uansett bransje, biler og transport, landbruk, elektronikk og IT, møbel, matvareindustrien, industrier, sykehus, marine eller militæret, har vi rett løsning for deg.

Våtlakkering kan påføres som et beskyttende og / eller dekorativt belegg til nesten alle deler. Denne beleggningsprosessen kan utføres med et stort utvalg av manuelle eller automatiske sprøytepistoler både to-komponent, og elektrostatisk.

Våtlakkering gir flere fordeler som; belegg for alle typer underlag, fleksibilitet i fargeendring og enkle justeringer før påføring. Dette gir reduksjon i tid, noe som gjør det svært kostnadseffektivt. Det tilbyr også et bredt spekter av kjemikalier inkludert blant annet high-solids og 2-komponent, samt et bredt spekter av farger i glans, struktur og/eller metallisk finish.

Konsekvent kvalitet uten svinn

Du vil ha et selskap som leverer konsistent kvalitet? Våre kunder forteller oss at er de sikre på at vi vil levere samme konsistent kvalitet, igjen og igjen. Det er derfor kunder stadig vender tilbake til oss. Du vil ikke bare sette pris på kvaliteten på belegg på deler, men også det faktum at du får alle dine deler tilbake. Vi har nulltoleranse for svinn.

Riktig pris

Vi har effektiv teknologi og moderne utstyr. Vi gir deg det beste tilbudet!

Rask levering

Du kan være sikker på at din våtlakkeringsordre vil bli levert veldig raskt. Vårt moderne utstyr og teknologi betyr høyere effektivitet.